Πλαστική Χειρουργική • 02 Νοέ 2018

Ποιο είναι το hype με το HYPPP;

Οι θεραπείες για την αναγέννηση του δέρματος παρέχουν μια υπόσχεση σε πολλούς ασθενείς, παγκοσμίως, που πάσχουν από χρόνιες πληγές ή άλλες δερματικές παθολογίες. Επίσης, στον τομέα της γήρανσης, η ανάπλαση του δέρματος παραμένει ο απώτερος στόχος πολλών θεραπειών, τόσο σε τοπική όσο και σε ενέσιμη μορφή.
Το HYPPP (συντομογραφία στα αγγλικά: Hypoxia Preconditioned Plasma, ελληνικά: προκατασκευασμένο πλάσμα υποξίας) είναι η τελευταία καινοτομία για την αναγέννηση του δέρματος, και τη θεραπεία των σημείων γήρανσης του προσώπου. Πρόκειται για προϊόν που προέρχεται από αίμα και αποτελείται από αναγεννητικούς παράγοντες. Το HYPPP παράγεται μέσω της διαδικασίας ‘εξωσωματική προσομοίωση τραύματος’, η οποία έχει αναπτυχθεί από το διακεκριμένο πλαστικό χειρουργό Δρ. Έκτορα Χατζηπαναγή και την επιστημονική του ομάδα στο Λονδίνο (Πανεπιστήμιο UCL) και το Μόναχο (Πανεπιστήμιο TUM), μετά από πέραν μίας δεκαετίας έρευνας. Η τεχνολογία, η οποία μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για τη θεραπεία τραυμάτων, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού βραβείου για την καινοτομία στη βιοτεχνολογία το 2013.

Το HYPPP-LiftⓇ διαφέρει από τις πιο γνωστές θεραπείες που βασίζονται στο αίμα, όπως η PRP (ευρέως γνωστή στα μέσα ενημέρωσης και ως Vampire Lifting) στη μοριακή του σύνθεση. Σε αντίθεση με το χρόνο προετοιμασίας μόνο των 30 λεπτών, που συνήθως απαιτεί το PRP, το HYPPP χρειάζεται 2-4 ημέρες προετοιμασίας, ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση (αυτό αποφασίζεται από το γιατρό σας). Το HYPPP στην πραγματικότητα παράγεται μέσω μιας διαδικασίας που προσομοιώνει ένα τραύμα έξω από το σώμα και συνεπώς περιέχει όλους τους αναγεννητικούς παράγοντες που παράγονται κανονικά κατά τη διάρκεια της επούλωσης ενός τραύματος. Αυτό το καθιστά ιδανικό ως εξατομικευμένη θεραπεία, καθώς κάθε άτομο είναι διαφορετικό.
Μια ενέσιμη θεραπεία με HYPPP βοηθά στην αποκατάσταση του βαθιού χόριου και οδηγεί σε βελτίωση των βιοχημικών ιδιοτήτων του δέρματος, όπως η ελαστικότητα και η στεγανότητα. Κατά τη διάρκεια μιας ενέσιμης θεραπείας, το HYPPP συνδυάζεται με μια φυσική ουσία που βοηθά στο σχηματισμό ενός πλέγματος γέλης στην περιοχή της ένεσης. Αυτό δεσμεύει τους αυξητικούς παράγοντες του HYPPP, διασφαλίζοντας ότι απελευθερώνονται σταδιακά και συνεχώς στην γύρω περιοχή. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τη μετανάστευση κυττάρων και την παραγωγή νέων αιμοφόρων αγγείων, τα οποία βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και το σχηματισμό νέου ιστού.

“Η θεραπεία με HYPPP
έχει μακροχρόνια αποτελέσματα.”

Το αποτέλεσμα είναι η βαθιά αναζωογόνηση του δέρματος και η ενίσχυση του περιγράμματος του προσώπου, ενώ η ανακλαστικότητα του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά. Προαιρετικά, μπορεί να προστεθεί επιπλέον ινωδογόνο στο HYPPP, σύμφωνα με το επιθυμητό αποτέλεσμα αύξησης/εξόγκωσης του μαλακού ιστού. Το HYPPP μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως filler για τη βελτίωση της εμφάνισης ρυτίδων και επιφανειακών ανωμαλιών, και σημείων ακμής. Μια άλλη συναρπαστική εφαρμογή είναι ο συνδυασμός του HYPPP με μόσχευμα λίπους, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της επιβίωσης των λιπωδών κυττάρων και συνεπώς καλύτερα αποτελέσματα στην αναπλήρωση του χαμένου όγκου λόγω της γήρανσης του προσώπου.
Ως διαδικασία ιατρείου, το υγρό HYPPP-LiftⓇ εγχέεται στην κατάλληλη περιοχή με παρόμοιο τρόπο όπως και άλλα υλικά πλήρωσης. Το HYPPP μπορεί να εγχυθεί στο μέτωπο (ρυτίδες σύσπασης, ρυτίδες μεσόφρυου), στο μέσον του προσώπου (στα μάγουλα, στις ρινοπαρειακές ρυτίδες, στις γραμμές χαμόγελου) και το κάτω πρόσωπο (γραμμές άνω χείλους, αύξηση/αναδιαμόρφωση πηγουνιού). Η θεραπεία με HYPPP έχει μακροχρόνια αποτελέσματα, αφού το πλέγμα γέλης ενσωματώνεται στον κανονικό ιστό και αναμορφώνεται σε φυσικό κολλαγόνο. Επίσης σημαντικό, καθώς η θεραπεία είναι αυτόλογη, είναι πλήρως ασφαλής, γρήγορη και ανώδυνη, και μπορεί να παρασχεθεί με τοπική αναισθησία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπλαση προσώπου και το HYPPP-LIFT, καλέστε μας στο 210 8958612 ή στείλτε μας e-mail στο info@perfect-blue.com