Ανόρθωση στήθους

Νεανικό, Σφριγηλό Στήθος

Ανόρθωση στήθους

Συμμετρικό Αποτέλεσμα,
Πλούσιο Στήθος

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και το στήθος μας αρχίζει να πέφτει, να χαλαρώνει και να αλλάζει σχήμα χάνοντας τη νεανική του εμφάνιση και σταθερότητα. Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτές τις αλλαγές και μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχολογία μιας γυναίκας κάνοντάς τη να αισθανθεί γηραιότερη και λιγότερο ελκυστική και σίγουρη για τον εαυτό της.

 

Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση ιδανική για όσες γυναίκες θέλουν να αντιστρέψουν τα σημάδια του χρόνου, και τις επιπτώσεις της βαρύτητα, της απώλειας και εναλλαγής βάρους καθώς και τις συνέπειες της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει το σχήμα των μαστών κάνοντας «λίφτινγκ» στο δέρμα και τον μαστό. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται και το στήθος μετακινείται και ανορθώνεται, ενώ η θηλή μπορεί να μικρύνει έτσι ώστε να ταιριάζει με τη νέα σας εμφάνιση. Συχνά, οι πελάτες μας επιλέγουν να συνδυάσουν αυτή την επέμβαση με την αυξητική στήθους που δίνει όγκο για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα. Μέσω μιας πλήρους συμβουλευτικής επίσκεψης, ο Δρ. Χατζηπαναγής θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιά είναι καλύτερη λύση για τις ατομικές σας ανάγκες. Ο συνδυασμός αύξησης και ανόρθωσης του μαστού (Αυξητική Μαστοπηξία) είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο τεχνικά απαιτητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Χωρίς προσεκτικό προ-εγχειρητικό σχεδιασμό και τέλεια ενδοεγχειρητική εκτέλεση, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ιδανικά. Αρχικά, θα πρέπει να καθοριστεί εάν οι δύο διαδικασίες μπορούν να συνδυαστούν. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκταση της πτώσης του στήθους. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι αλγόριθμοι που μπορούν να μας βοηθήσουν στη λήψη αυτής της απόφασης, οι οποίοι σε συνδυασμό με την εκτενή εμπειρία του Δρ. Χατζηπαναγή εγγυώνται άριστα αποτελέσματα.

Η τεχνική

Η αυξητική μαστοπηξία μπορεί να διεξαχθεί με ενθέματα σιλικόνης ή να γίνει χωρίς ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον μαστό ως «ένθεμα» μέσω της σύγχρονης τεχνικής Αυτοαυξητική Στήθους (Αuto-augmentation). Μέσω της τεχνικής Αυτοαυξητική Στήθους χωρίς ένθεμα μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε και να ανορθώσουμε τον ιστό του κάτω πόλου του μαστού έτσι ώστε να δώσουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα που διαρκεί. Συχνά παρατηρείται ασυμμετρία του στήθους επιπρόσθετα της πτώσης. Μέσω των προαναφερόμενων τεχνικών μπορούμε επίσης να δώσουμε στο στήθος μια συμμετρική και εξισορροπημένη εμφάνιση. Εάν η πτώση του στήθους είναι σημαντική, θα ήταν ίσως ενδεδειγμένο να εκτελεστούν οι δύο διαδικασίες ξεχωριστά, έτσι ώστε πρώτα να πραγματοποιηθεί η μαστοπηξία, ακολουθούμενη από την αυξητική επέμβαση σε μεταγενέστερο στάδιο. Ένας άλλος σημαντικός ενδοεγχειρητικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι κατά πόσον η αύξηση πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από τη μαστοπηξία ή αντίστροφα. Η λογική πίσω από την απόφαση για διεξαγωγή της αυξητικής στήθους πριν τη μαστοπηξία είναι ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο «εξάντλησης» της περίσσειας του δέρματος, το οποίο μπορεί να συμβεί εάν πρώτα πραγματοποιηθεί η μαστοπηξία.

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τί να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.