Διόρθωση σωληνωτού μαστού

Αποκτήστε το στήθος που ονειρευόσαστε

Εξειδικευμένες λύσεις

Εντυπωσιακά Όμορφο Στήθος

Ο σωληνωτός μαστός αναφέρεται σε διάφορες ανωμαλίες στο σχήμα του στήθους. Πρόκειται για μια, εκ γεννητής, δυσμορφία με ποικίλα επίπεδα βαρύτητας. Οι εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρει ο Δρ. Χατζηπαναγής, όπως η αυξητική στήθους με ενθέματα νανο-τεχνολογίας (Νάνο-Αυξητική®) ή λιπομεταφορά, καθώς και η ανόρθωση στήθους με βιολογικό ένθεμα (Αυτο-Αυξητική®), μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.  

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΡ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, MD PD PhD

Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Λευκός Σταυρός

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

   

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι σωληνωτοί μαστοί αναπτύσσονται με ασυνήθιστο τρόπο και συχνά ο ένας ή και οι δύο είναι υποπλαστικοί ή/και ασύμμετροι. Τους χαρακτηρίζει μια συμπιεσμένη βάση και μια ψηλή πτυχή κάτω από το μαστό, μικρή απόσταση μεταξύ θηλής και υπομάστιας πτυχής και υπερανάπτυξη της θηλαίας άλω. Οι γυναίκες με σωληνωτό μαστό συχνά έχουν προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και σιγουριάς για το σώμα τους. Οι ασθενείς με σωληνωτό μαστό είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτούν ένα χειρούργο με εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση καθώς διαφέρει από την αυξητική στήθους παρόλο που μπορεί να συμπεριλαμβάνει τη χρήση ενθεμάτων (ενθέματα σιλικόνης) ή λιπομεταφορά. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει τις ιδιαίτερες αυτές περιπτώσεις με εξειδικευμένες τεχνικές ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ασθενούς. Οι ασθενείς, πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν με την επέμβαση, είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με όλες τις διαθέσιμες προς αυτούς επιλογές από τον Δρ. Χατζηπαναγή, ο οποίος εξασφαλίζει οι αποφάσεις των ασθενών του να είναι βασισμένες σε από κοινού συμφωνημένους στόχους. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση του γιατρού πάνω στην αυξητική στήθους, η επιστημονική και μεθοδική προσέγγιση που ακολουθεί, καθώς και η ανθρωποκεντρική του φύση αποπνέει σε κάθε ασθενή εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Για τις επεμβάσεις σωληνωτού μαστού χρησιμοποιούμε ειδικές τεχνικές (breast-gland radial scoring) για την αποσυμπίεση του μαστού μέσω στοχευμένης διακοπής των συνδετικών ιστών και συνήθως επιλέγουμε να χαμηλώσουμε ελαφρά την υπομάστιο πτυχή, δημιουργώντας έτσι περισσότερο χώρο για τη φιλοξενία ενός ενθέματος. Για τις διαδικασίες αυτές απατείται η χρήση ενθεμάτων υψηλής προβολής αφού αυτό χρειάζεται για την πλήρωση του διευρυμένου κεντρικού και κάτω πόλου του μαστού. Επίσης, συνήθως γίνεται μείωση της διαμέτρου του δέρματος γύρω από τη θηλή, διεύρυνση του κάτω πόλου του μαστού και ανόρθωση του στήθους. Εάν οι ασθενείς δεν επιθυμούν τη διόρθωση σωληνωτού μαστού μέσω ενθεμάτων, η μεταμόσχευση λίπους μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διαμόρφωση του σχήματος του στήθους. Το λίπος συλλέγεται συνήθως από την κοιλιά ή τους μηρούς και μεταμοσχεύεται στο μαστό μέσω ειδικής λεπτής κάνουλας. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, ενώ συμπεριφέρεται και δίνει την αίσθηση φυσικού μαστού. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμο να συνδυάζεται το λίπος κατά τη μεταφορά με αναγεννητικούς αυξητικούς παράγοντες που λαμβάνονται από το περιφερικό αίμα του ασθενούς (HYPPP®). Αυτό βελτιώνει την αγγειογένεση και την τροφοδότηση του μοσχεύματος, ενισχύοντας έτσι το ποσοστό επιβίωσης του.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η διορθωτική επέμβαση σωληνωτού μαστού γίνεται κατά κανόνα υπό γενική νάρκωση και διαρκεί ανά μέσο όρο 2 ώρες. Η τομή για εισαγωγή του ενθέματος τοποθετείται στις περισσότερες περιπτώσεις στην υπομάστιο πτυχή, και είναι πολύ μικρή (3-4 εκ.), εκτός εάν χρειαστεί και μια ανόρθωση του στήθους, όπου γίνεται περιθηλαία τομή. Αφού η χειρουργική διαδικασία εκτελείται στα χέρια του Δρ. Χατζηπαναγή εντελώς ατραυματικά, δε χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις, το οποίο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης. Συνήθως, δεν απατείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο, και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι αυτο-απορρροφήσιμα και έτσι δεν αφαιρούνται. Συνιστάται ειδικός στηθόδεσμος για 6 εβδομάδες και αποχή από αθλητικές δραστηριότητες για 4 εβδομάδες.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Οι μετρήσεις των διαστάσεων του θώρακα είναι καθοριστικές για την επέμβαση αυξητικής στήθους εφόσον ουσιαστικά καθορίζουν τις διαστάσεις (πλάτος, ύψος, προβολή) του ενθέματος. Μέσω των μετρήσεων αυτών και σε ανοικτό διάλογο με την ασθενή, ο Δρ. Χατζηπαναγής, προτείνει τον κατάλληλο όγκο ενθέματος. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί ανελλιπώς 3D προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τι να περιμένει μετά τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής επίσκεψης, ο γιατρός περιγράφει ενδελεχώς τη διαδικασία έτσι ώστε να γίνει κατανοητή και απαντά σε όλες τις απορίες των ασθενών του σχετικά με αυτή. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής κατέχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της πλαστικής στήθους, έχοντας εξειδικευθεί κοντά στους σπουδαιότερους πλαστικούς χειρουργούς Ευρώπης και Αμερικής, ανάμεσα στους οποίους ο παγκοσμίου φήμης μικροχειρουργός μαστού καθηγητής Milomir Ninkovic και η κορυφαία αισθητικός πλαστικός χειρουργός της Γερμανίας Dr. Constance Neuhann-Lorenz. Ο Δρ. Χατζηπαναγής έχει, επίσης, κερδίσει πολύτιμη εμπειρία στην αισθητική πλαστική στήθους κατά της διάρκεια της εργασίας του ως Fellow (συνεργάτης) στο Akademikliniken της Σουηδίας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα μαστού της Ευρώπης. Μάθετε περισσότερα.