Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εξατομικευμένη & Μεθοδική Προσέγγιση

Στην κλινική Perfect-Blue, όλες οι διαδικασίες είναι ένα προϊόν συνέπειας, προσεκτικής μελέτης και επιδέξιας εκτέλεσης. Είναι, επίσης, αποτέλεσμα της ασυμβίβαστης προσέγγισης του Δρ. Χατζηπαναγή για παροχή εξατομικευμένων λύσεων στους ασθενείς μας.

Κάθε ασθενής έχει τις δικές του ανάγκες, ανησυχίες και στόχους με δικαίωμα σε άψογη κλινική περίθαλψη και άριστα αποτελέσματα. Αναγνωρίζοντας ότι οι ασθενείς μας είναι ενημερωμένοι άνθρωποι που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην ιατρική τους περίθαλψη, μπορούμε επιτυχώς να παρέχουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες ακολουθώντας την παρακάτω αποδεδειγμένη προσέγγιση.

Η διαδικασία
σε 4 βήματα

1.

Η γνωριμία σας με το γιατρό

Στόχος του Δρ. Χατζηπαναγή, όντας ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, είναι να προσφέρει υπηρεσίες που αντικατοπτρίζουν την επιτυχημένη πορεία του. Βασικός παράγοντας επιτυχίας κάθε εγχείρησης είναι να γνωρίζει ο θεράπων γιατρός αν ο ασθενής του εμφανίζει προβλήματα υγείας, πέρα από αυτό για το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί. Η συζήτηση με έναν γιατρό που εμπνέει εμπιστοσύνη είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα στη λήψη ποιοτικής θεραπείας. Είναι σημαντικό ο ασθενής να είναι ειλικρινής στις απαντήσεις του γιατί έτσι θέτει την υγεία του σε κίνδυνο. Όπως κάθε ιατρός, ο Δρ. Χατζηπαναγής δεσμεύεται να τηρεί το ιατρικό απόρρητο. Η ύπαρξη ενός ανοιχτού διαλόγου κατά τη διάρκεια της διαβούλευσής σας θα βοηθήσει τον Δρ. Χατζηπαναγή να παρέχει την συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη που απαιτείται. Ο Δρ. Χατζηπαναγής θα μπορεί έτσι να προσδιορίσει την καταλληλότητά σας για μια διαδικασία, την ασφάλειά σας καθώς και την επίτευξη του επιθυμητού τελικού αποτελέσματος πρέπει να ευθυγραμμιστούν. Μία πλήρης προ-εγχειρητική αξιολόγηση ασθενούς περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού, την κλινική εξέταση, τη συμβουλευτική ενημέρωση για παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών που αφορούν στη χειρουργική διαδικασία και τη μετεγχειρητική πορεία.

“Η ύπαρξη ανοιχτού διαλόγου με τον ασθενή με βοηθά να παρέχω
την ψυχολογική υποστήριξη που απαιτείται. ”

2.

Προ-εγχειρητικός σχεδιασμός

Μετά την ολοκλήρωση της αρχικής διαβούλευσης, διενεργείται ένα δεύτερο ραντεβού με το γιατρό όπου διαμορφώνεται ένα λεπτομερές και προσαρμοσμένο χειρουργικό σχέδιο που βασίζεται στους στόχους και τις ανάγκες σας. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη καθώς ο Δρ. Χατζηπαναγής πιστεύει στη βαθιά κατανόηση και ανάλυση των συγκεκριμένων μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε ασθενούς. Συνεπώς, πραγματοποιείται μια σειρά προσεκτικών μετρήσεων πριν από τη διαδικασία, μαζί με εκτενή φωτο-τεκμηρίωση των περιοχών ενδιαφέροντος. Τέλος, ο Δρ. Χατζηπαναγής εκτελεί μια προεγχειρητική 3D προσομοίωση της αποτελέσματος έτσι ώστε να δώσει στους ασθενείς μια κατανόηση του τι πρέπει να αναμένεται μετά τη διαδικασία. Όλες οι ανατομικές πληροφορίες που παρέχονται μέσω αυτής της διαδικασίας βοηθούν τον Δρ. Χατζηπαναγή να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση και να καθορίσει την καλύτερη πορεία δράσης.

Κλινική φωτογράφιση

Η λήψη φωτογραφιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προ-εγχειρητικής διαδικασίας που ακολουθεί ο Δρ. Χατζηπαναγής.

Μετρήσεις

Οι ακριβείς και σχολαστικές μετρήσεις και ο διαγραμματικός σχεδιασμός πριν από οποιαδήποτε διαδικασία λειτουργούν ως οπτικά βοηθήματα που συμβάλλουν στον ευκρινέστερο προσδιορισμό της περιοχής όπου θα επέμβει ο γιατρός επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα.

Προ-εγχειρητική προσομοίωση

Η κλινική Perfect-Blue εισάγει την τεχνολογία της τρισδιάστατης απεικόνισης Crisalix 3D, ένα καινοτόμο εργαλείο που φέρνει την επανάσταση στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής.

Κλινική φωτογράφιση

Η λήψη φωτογραφιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προ-εγχειρητικής διαδικασίας που ακολουθεί ο Δρ. Χατζηπαναγής. Η λήψη καλών φωτογραφιών απαιτεί δεξιοτεχνία καθώς είναι μια τέχνη από μόνη της. Για ένα γιατρό, η κλινική φωτογράφιση αποτελεί ένα ιατρικό αρχείο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι φωτογραφίες που λαμβάνονται πριν και μετά από κάθε επέμβαση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευκρινείς και αντιπροσωπευτικές. Ως εκ τούτου, οι “πριν” και “μετά” κλινικού τύπου φωτογραφίες δεν πρέπει να εμφανίζουν διαφορές στον τρόπο λήψης παρά μόνο όσες διαφορές προκύπτουν λόγω της επέμβασης.

Μετρήσεις

Οι ακριβείς και σχολαστικές μετρήσεις και ο διαγραμματικός σχεδιασμός πριν από οποιαδήποτε διαδικασία λειτουργούν ως οπτικά βοηθήματα που συμβάλλουν στον ευκρινέστερο προσδιορισμό της περιοχής όπου θα επέμβει ο γιατρός επιτυγχάνοντας έτσι άριστα αποτελέσματα. Οι μετρήσεις αποτελούν το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο βασίζονται όλες οι προ-εγχειρητικές αποφάσεις. Ο επιμελής διαγραμματικός σχεδιασμός του ασθενούς σε όρθια στάση συμβάλλει στη δημιουργία συμμετρικών αποτελέσματων, αψηφά τη βαρύτητα και βοηθά στην απόκρυψη των ουλών. Ο διαγραμματικός σχεδιασμός οπτικοποιεί την πορεία της εκτέλεσης της επέμβασης στο μυαλό του γιατρού. Συμβάλλει στην πραγματοποίηση ενός οπτικού ταξιδιού το οποίο επαναλαμβάνει στο μυαλό του ξανά και ξανά  έως την ώρα της  επέμβασης. Έτσι, οι ασθενείς αισθάνονται πιο χαλαροί, γνωρίζοντας ότι ο γιατρός τους είναι σίγουρος για το τι κάνει και ότι ακολουθεί ένα καλά μελετημένο σχέδιο.

Προ-εγχειρητική προσομοίωση

Δείτε το νέο σας πρόσωπο ή σώμα πριν από τη χειρουργική σας επέμβαση!
Όλοι αναρωτιόμαστε, πριν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε κάποια αισθητική επέμβαση για το ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα είναι πώς να επιλέξετε τον καλύτερο χειρουργό. Μέχρι τώρα, οι ασθενείς δεν μπορούσαν να έχουν μια οπτική εικόνα του αποτελέσματος μετά από μια αισθητική χειρουργική επέμβαση.

Η κλινική Perfect-Blue εισάγει την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης, Crisalix 3D, ένα καινοτόμο εργαλείο που φέρνει την επανάσταση στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής. Το Crisalix 3D αποτελεί την κορυφαία ελβετική κλινικά ελεγμένη λύση  για ασθενείς που διστάζουν να πάρουν την απόφαση να προβούν σε μια επέμβαση. Οι ασθενείς δεν πρέπει πλέον να αναρωτιούνται ή να ανησυχούν για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας επέμβασης. Με τη βοήθεια του Δρ. Χατζηπαναγή, οι ασθενείς μπορούν να “δουν” πως θα είναι το προσωπό τους ή το σώμα τους πριν την επέμβαση και να τελειοποιήσουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες έως ότου η 3D εικόνα να ομοιάσει με την επιθυμητή εμφάνισή τους. Το Crisalix δίνει στους ασθενείς την απαιτούμενη εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να αποφασίσουν να προβούν σε μια χειρουργική επέμβαση, γνωρίζοντας πλέον τι να περιμένουν.

Το Crisalix επιτρέπει στους ασθενείς να βιώσουν μια νεότερη εκδοχή τους χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε, για παράδειγμα, να προσομοιώσουμε μια επέμβαση αυξητικής μαστών, δίνοντας τη δυνατότητα στον ασθενή να επιλέξει ανάμεσα από διαφορατικά είδη ενθεμάτων ως προς το μέγεθος, το σχήμα και την προβολή τους. Αντίστοιχα, οι υποψήφιοι ασθενείς μιας ρινοπλαστικής επέμβασης μπορούν να δουν τη νέα τους μύτη από διαφορετικές γωνίες.

H διαδικασία

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης σας, ο Δρ. Χατζηπαναγής χρησιμοποιεί μια 3D κάμερα για να φωτογραφίσει τον ασθενή και κατόπιν ανεβάζει τις φωτογραφίες στο λογισμικό Crisalix το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια 3D απεικόνιση. Στη συνέχεια, έχοντας προγραμματίσει στο λογισμικό τις λεπτομέρειες της επέμβασης, ο γιατρός λαμβάνει τα αποτελέσματα της επέμβασης αποτυπωμένα σε ένα 3D μοντέλο του ασθενούς.

3.

Η Επέμβαση

Αυτό το μέρος του κύκλου της διαδικασίας είναι η πλευρά της πλαστικής χειρουργικής που παραμένει ως επί το πλείστον αόρατη. Η επιθυμία να βελτιωθεί η αισθητική εμφάνιση του προσώπου και του σώματος και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και μια γενική αίσθηση ευημερίας επισκιάζουν τη γραφική πραγματικότητα ενός χειρουργείου. Παρ' όλα αυτά, όταν οι επιθυμίες μας ξεπερνούν τις δυνατότητες των μη χειρουργικών παρεμβάσεων, γίνεται δελεαστικό να εξετάσουμε τη χειρουργική επέμβαση.

Στις μέρες μας, οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει πλεόν θέμα ρουτίνας λόγω της προόδου της τεχνολογίας και της βελτίωσης των ιατρικών τεχνικών και υλικών. Καθώς, εκ φύσεως, όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις ενέχουν κάποιο κίνδυνο, ο Δρ. Χατζηπαναγής λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων των χειρουργικών επεμβάσεων. Ο προσεκτικός και λεπτομερής σχεδιασμός που εκτελείται με συνέπεια, αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία. Κάθε ασθενής έχει το δικό του προσαρμοσμένο προ-εγχειρητικό σχέδιο που ακολουθείται επιμελώς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Ο συνδυασμός ικανότητας, εξαιρετικής προσοχής στη λεπτομέρεια και απαράμιλλης καλλιτεχνικής ματιάς που επιδυκνύει ο Δρ. Χατζηπαναγής εξασφαλίζει πάντα άριστα φυσικά αποτελέσματα με ελάχιστες ουλές.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης, πιθανόν να αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία. Είναι επίσης πιθανό τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση να αισθάνεστε κούραση. Η έκταση των ενοχλήσεων που θα αισθανθείτε θα εξαρτηθεί από τη φύση και το μέγεθος της επέμβασής σας, καθώς ορισμένες επεμβάσεις μπορεί να παρουσιάσουν ελάχιστη ενόχληση, ενώ οι πιο εκτεταμένες επεμβάσεις χρειάζονται μεγαλύτερη περίοδο αποκατάστασης.

4.

Μετεγχειρητική παρακολούθηση

Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση να ξεκινήσετε μια διαδικασία πλαστικής χειρουργικής μπορεί να είναι δύσκολη. Γι' άυτό είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε το ταξίδι σας. Κάθε άτομο της ομάδας μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού των ασθενών μας. Ο κάθε ασθενής καθοδηγείται μετά το χειρουργείο του από τον Δρ. Χατζηπαναγή μαζί με την ομάδα του η οποία αποτελείται από ειδικούς νοσηλευτές και συντονιστές φροντίδας ασθενών για να σας συμβουλεύουν και να σας συμπαρασταθούν σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είναι η εμπειρία σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ευχάριστη.

Μετεγχειρητική περίθαλψη & φροντίδα

Η μετεγχειρητική σας περίθαλψη και φροντίδα ξεκινάει αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνεχίζεται για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσοκομείο, καθώς και εφόσον πάρετε το εξητήριό σας.

Συμπληρωματικές θεραπείες

Μετά από την επέμβασή σας, ο Δρ. Χατζηπαναγής μπορεί να σας συστήσει να ακολουθήσετε μια συμπληρωματική θεραπεία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματος στο πρόσωπο ή το σώμα.

Μετεγχειρητική περίθαλψη & φροντίδα

Η μετεγχειρητική σας περίθαλψη και φροντίδα ξεκινάει αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνεχίζεται για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσοκομείο, καθώς και όταν πάρετε το εξιτήριό σας. Μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση, η ομάδα των Perfect-Blue συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους ασθενείς. Στόχος μας είναι να παρέχουμε κάθε είδους φροντίδα στους ασθενείς μας με συνέπεια και ευθύνη συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ασφαλή ανάρρωσή και επιστροφή στην καθημερινότητά τους το συντομότερο δυνατό. Έτσι, μετά από κάθε επέμβαση, ζητείται από κάθε ασθενή να προγραμματίσει επιπλέον ραντεβού ώστε να παρακολουθούμε από κοντά τη μετεγχειρητική σας πορεία αλλά και να επανεξετάσουμε τη συνολική σας εμπειρία.

Συμπληρωματικές θεραπείες

Μετά από την επέμβασή σας, ο Δρ. Χατζηπαναγής μπορεί να σας συστήσει να ακολουθήσετε μια συμπληρωματική θεραπεία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματος στο πρόσωπο ή το σώμα, όπως δερμοαπόξιση, ενέσιμες θεραπείες και fillers, peeling, λέιζερ/ραδιοσυχνότητα και lipomassage. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τις εξατομικευμένες θεραπείες περιποίησης για την επιδερμίδα προσώπου και σώματος. Ο Δρ. Χατζηπαναγής δημιουργεί για εσάς ένα πρόγραμμα περιποίησης ειδικά στοχευμένο στις ανάγκες σας για να συνοδεύσετε τη θεραπεία σας ή να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

Στην κλινική Perfect-Blue oι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά υπηρεσιών που αφορούν την υγεία και την ευεξία. Το προσωπικό μας βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας για συμβουλές σχετικά το μακιγιάζ και τη διατροφή. Επωφεληθείται από τις συμβουλές των εξαιρετικά εκπαιδευμένων και πεπειραμένων αισθητικών μας για την κάλυψη με make up οποιουδήποτε επιδερμικού τραυματισμού κατόπιν μιας θεραπείας. Η καλή διατροφή είναι το κλειδί για μια υγιή ζωή. Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες όμως το προσωπικό μας είναι πάντα εκεί για να σας δώσει ένα χέρι βοήθειας. Διαμέσου αυτών των βοηθητικών υπηρεσιών, προσφέρουμε σε κάθε ασθενή ένα πλήρες αισθητικό πακέτο, καλύπτοντας έτσι όλες τις διαφορετικές προβληματικές περιοχές προσώπου και σώματος και επιτυγχάνοντας πλήρως όλους τους αισθητικούς σας στόχους.

“Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν
από τις εξατομικευμένες περιποιήσεις επιδερμίδας. ”

Οι Υπηρεσίες μας

Άρτια Επιστημονική Κατάρτιση

Απαράμιλλη Αισθητική, Υψηλού Επιπέδου Εξειδικευμένες Τεχνικές Πλαστικής Χειρουργικής

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ