Συχνές ερωτήσεις ασθενών

FAQ’s

Πότε ένα άτομο χαρακτηρίζεται ως κατάλληλος υποψήφιος για αισθητική επέμβαση;

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εμφάνισή σας και την αυτοπεποίθησή σας. Εάν είστε σωματικά και συναισθηματικά υγιείς, υποψήφιος. Κατάλληλοι υποψήφιοι θεωρούνται τα άτομα που επιθυμούν την πραγματοποίηση μιας αισθητικής επέμβασης έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες από την αισθητική. Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις ή κατάθλιψη, δεν πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την αισθητική χειρουργική. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής σας εκτίμησης και γνωμάτευσης θα πρέπει να είσαστε ειλικρινής για το ιατρικό σας ιστορικό καθώς και να έχετε  ρεαλιστικούς στόχους επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στον Δρ. Χατζηπαναγή να λάβει μια ενημερωμένη και ρεαλιστική απόφαση για τις θεραπείες που θα σας προτείνει.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για πλαστική χειρουργική;

Δεν υπάρχει “σωστή ηλικία” για την πλαστική χειρουργική. Ορισμένες διαδικασίες όπως η αύξηση του μαστού, η λιποαναρρόφηση και η ρινοπλαστική τείνουν να είναι πιο συχνές για νεότερους ασθενείς, ενώ πιο ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να προβούν σε επεμβάσεις βλεφαροπλαστική ή facelift. Ο Δρ. Χατζηπαναγής θα σας συμβουλέψει για την σωστότερη και πιο άμεση και εύκολη τεχνική η οποία θα σας εξασφαλίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Πόσο ασφαλής είναι η πλαστική χειρουργική;

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις συνεπάγονται κάποιο επίπεδο κινδύνου. Ο Δρ. Χατζηπαναγής και το υπόλοιπο προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι με πολλές ώρες χειρουργικής εμπειρίας. Μπορείτε οπότε να είστε σίγουροι πως θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χειρουργικής σας επέμβασης. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό να είσαστε ειλικρινείς σχετικά με το ιατρικό ιστορικό σας, καθώς και να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες που θα σας δοθούν πριν και μετά την επέμβαση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια ομαλή χειρουργική επέμβαση και διαδικασία αποκατάστασης.

Πως θα επιλέξω το χειρουργό μου;

Όλοι οι υποψήφιοι ασθενείς θα πρέπει θα πρέπει να πληροφορούνται όσα το δυνατόν περισσότερα σχετικά με την εκπαίδευση και εμπειρία του γιατρού. Η πιστοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου παρέχει τη διαβεβαίωση ότι ένας γιατρός έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες σπουδές και έχει υποβληθεί σε επίσημη εκπαίδευση στην πλαστική χειρουργική. Ένας πλαστικός χειρούργος δεν μπορεί να λάβει πιστοποίηση από τον εκάστοτε ιατρικό σύλλογο εάν δεν έχει ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση στην πλαστική χειρουργική. Ο Δρ. Χατζηπαναγής είναι μέλος ιατρικών συλλόγων στην Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβω πριν τη χειρουργική επέμβαση;

Οι ασθενείς θα πρέπει μια εβδομάδα πριν από τη χειρουργική επέμβαση να σταματήσουν να λαμβάνουν τυχόν μη συνταγογραφούμενα συμπληρώματα όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικά προϊόντα. Πρέπει επίσης να ενημερώσετε τον Δρ. Χατζηπαναγή εάν παίρνετε ασπιρίνη και άλλα παρόμοια προϊόντα με αντιπηκτικές ιδιότητες. Θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα ενώ προτιμότερο θα ήταν να σταματήσετε το κάπνισμα εντελώς τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να αποφύγετε μετεγχειρητικές επιπλοκές. Επίσης, συνιστάται η διακοπή των αντισυλληπτικών χάπια τέσσερις εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Πότε μπορώ να συνεχίσω τις δραστηριότητες μου;

Η διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας διαφέρει από άτομο σε άτομο ενώ εξαρτάται επίσης από την ανατομία σας, καθώς και από τον τύπο και τον αριθμό των διαδικασιών που λαμβάνετε. Γενικά, οι ασθενείς επιστρέφουν σε φυσιολογικές δραστηριότητες σε μία έως δύο εβδομάδες, αν και οι πιο απαιτητικές δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται για τουλάχιστον ένα μήνα.

Καλύπτονται οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής από ασφαλιστικούς φορείς;

Οι ασφαλιστικοί φορείς δεν καλύπτουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αισθητικής φύσεως. Ο Δρ. Χατζηπαναγής μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν, και σε ποιο βαθμό, μπορεί να δικαιούστε ασφαλιστική κάλυψη.

Υπάρχουν λιγότερο επεμβατικές επιλογές για να βελτιώσω την εμφάνισή μου αν δε νιώθω έτοιμος/η να κάνω εγχείρηση;

Στο Perfect-Blue, προσφέρουμε διάφορες θεραπείες που μπορούν να αποκαταστήσουν μια πιο νεανική γενική εμφάνιση. Ενώ τα αποτελέσματα από αυτά τα προϊόντα δεν είναι μόνιμα, είναι μακράς διαρκείας και σε αντίθεση με τη χειρουργική επέμβαση δεν απαιτούν χρόνο ανάκτησης. Ο Δρ. Χατζηπαναγής θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη θεραπεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τους στόχους σας.

Πώς μπορώ να μάθω το κόστος μιας επέμβασης;

Το κόστος μιας πλαστικής επέμβασης διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της διαδικασίας, τη διαφορετικότητα της επέμβασης αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες. Κατόπιν τούτου, η τελική τιμή της όλης επέμβασης διαμορφώνεται αναλόγως της περίπτωσης του εκάστου ενδιαφερομένου.

Εάν διαμένω στο εξωτερικό, μπορώ να έρθω σε επαφή με το γιατρό μέσω ίντερνετ;

Ασθενείς από όλο τον κόσμο επιλέγουν και εμπιστεύονται την perfect-blue για τις εξειδικευμένες θεραπείες που προσφέρει. Ο Δρ. Χατζηπαναγής, παρέχει υπηρεσίες τηλεϊατρικής (Virtual Consultation). Για εσάς που βρίσκεστε μακριά, εξομοιώνουμε μια πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο μας, για να γνωρίσετε και να λάβετε πληροφορίες από τον Δρ. Χατζηπαναγή πριν την άφιξή σας.

Ρωτήστε τον Γιατρό

Εξατομικευμένες ερωτήσεις

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πάρετε εξειδικευμένες απαντήσεις στα ιατρικά θέματα που σας απασχολούν.