Ανόρθωση στήθους

Νεανικό, Σφριγηλό Στήθος

ΑΥΤΟ-ΑΥΞΗΤΙΚΗ® ΣΤΗΘΟΥΣ

Συμμετρικό Αποτέλεσμα,
Πλούσιο Στήθος

Καθώς μεγαλώνουμε, όπως και μετά από απώλεια βάρους ή και εγκυμοσύνη, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και το στήθος μας αρχίζει να πέφτει και να χαλαρώνει, χάνοντας τη νεανική του εμφάνιση.  Αυτό μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχολογία μιας γυναίκας κάνοντάς τη να αισθανθεί λιγότερο ελκυστική και σίγουρη για τον εαυτό της. Οι σύγχρονες μέθοδοι ανόρθωσης στήθους, μέσω της χρήσης ενθεμάτων, λιπομεταφοράς ή χρήσης του ίδιου του μαστού ως ‘ένθεμα’, δηλαδή Αυτο-Αυξητική® Στήθους, εγγυώνται γέμισμα του άνω πόλου και ενίσχυση του ντεκολτέ με αποτελέσματα μακράς διάρκειας.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΡ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, MD PD PhD

Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Λευκός Σταυρός

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση ιδανική για όσες γυναίκες θέλουν να αντιστρέψουν τα σημάδια του χρόνου, και τις επιπτώσεις της βαρύτητας, της απώλειας και εναλλαγής βάρους, καθώς και τις συνέπειες της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει το σχήμα των μαστών κάνοντας «λίφτινγκ» στο δέρμα και τον μαστό. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται και το στήθος μετακινείται και ανορθώνεται, ενώ η θηλή μπορεί να μικρύνει έτσι ώστε να ταιριάζει στο νέο μέγεθος του στήθους. Συχνά, οι ασθενείς μας επιλέγουν να συνδυάσουν αυτή την επέμβαση με την αυξητική στήθους που δίνει όγκο για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα. Μέσω μιας πλήρους ενημερωτικής διαβούλευσης, ο Δρ. Χατζηπαναγής θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιά είναι καλύτερη λύση για τις ατομικές σας ανάγκες. Ο συνδυασμός αυξητικής και ανόρθωσης του μαστού (Αυξητική Μαστοπηξία) είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο τεχνικά απαιτητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Χωρίς προσεκτικό προ-εγχειρητικό σχεδιασμό και τέλεια ενδοεγχειρητική εκτέλεση, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ιδανικά. Αρχικά, θα πρέπει να καθοριστεί εάν οι δύο διαδικασίες μπορούν να συνδυαστούν σε ένα χειρουργείο, ή εάν είναι προτιμότερο να γίνουν διαδοχικά (πρώτα ανόρθωση του μαστού και μετέπειτα αυξητική). Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκταση της πτώσης του στήθους. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι αλγόριθμοι που μπορούν να μας βοηθήσουν στη λήψη αυτής της απόφασης, οι οποίοι σε συνδυασμό με την εκτενή εμπειρία του Δρ. Χατζηπαναγή εγγυώνται άριστα αποτελέσματα. Η μεθοδική και επιστημονική προσέγγιση που ακολουθεί ο γιατρός καθιστά τη διαδικασία κατανοητή, ενώ αποπνέει σε κάθε ασθενή σιγουριά και εμπιστοσύνη ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Η αυξητική μαστοπηξία μπορεί να διεξαχθεί με ενθέματα σιλικόνης ή να γίνει χωρίς ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον μαστό ως “ένθεμα” μέσω της σύγχρονης τεχνικής Αυτο-Aυξητική Στήθους (Breast Αuto-Augmentation). Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πτώση χωρίς μεγάλη απώλεια όγκου μαστού, η ανόρθωση μπορεί να συνδιαστεί με λιπομεταφορά το οποίο μας δίνει ένα πλούσιο και στητό στήθος χωρίς τη χρήση ενθεμάτων.

1. Αυτο-Αυξητική Στήθους χωρίς Ενθέματα

Μέσω της τεχνικής Αυτο-Αυξητικής Στήθους χωρίς ένθεμα μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε και να ανορθώσουμε τον ιστό του κάτω πόλου του μαστού έτσι ώστε να δώσουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα που διαρκεί. Η τεχνική βασίζεται στη χρήση του ίδιου του μαστού ως “βιολογικό ένθεμα”, όπου με τη δημιουργία μιας μυϊκής “ζώνης” γίνεται δυνατή η ανόρθωση και στήριξη του κάτω πόλου του μαστού σε μια πιο φυσιολογική και αισθητικά αρμονική θέση. Η προηγμένη αυτή διαδικασία απαιτεί μια μικροχειρουργική τεχνική και βαθιά γνώση της ανατομίας, αφού βασίζεται στην προετοιμασία και απομόνωση του κάτω πόλου του μαστού ο οποίος ανορθώνεται και στερεώνεται κάτω από μια μυϊκή ζώνη που δημιουργεί ο χειρουργός από τον μείζον θερακικό μυ. Έτσι μπορούμε να δώσουμε πληρότητα στο ντεκολτέ και γέμισμα στον κάτω πόλο με εντυπωσιακά αποτελέσματα που θυμίζουν αυξητική μαστών με ενθέματα.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν παρατηρείται σημαντική πτώση του μαστού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και βιολογικό πλέγμα (Galaflex mesh), το οποίο ενδυναμώνει περαιτέρω και υποστηρίζει τη δομή του κάτω πόλου, αφού προάγει τη δημιουργία ενός βιολογικού τοιχώματος από φυσικό κολλαγόνο. Συχνά παρατηρείται ασυμμετρία του στήθους επιπρόσθετα της πτώσης. Μέσω των προαναφερόμενων τεχνικών μπορούμε επίσης να δώσουμε στο στήθος μια συμμετρική και εξισορροπημένη εμφάνιση. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Αυτο-Αυξητικής Στήθους χωρίς ενθέματα είναι ότι η ανόρθωση και η αύξηση του όγκου του μαστού επιτυγχάνεται σε ένα μόνο χειρουργείο, σε αντίθεση με μια διαδικασία αυξητικής μαστοπηξίας με ενθέματα, όπου η ανόρθωση και η αυξητική μπορεί να πρέπει να γίνουν διαδοχικά σε δύο επεμβάσεις. Η αποφυγή της χρήσης ενθεμάτων σιλικόνης καθιστά την τεχνική εντελώς ασφαλή, αφού δεν υπάρχουν οι πιθανές επιπλοκές που συνοδεύουν την πλαστική στήθους με ενθέματα.

2. Αυξητική Μαστοπηξία με Ενθέματα

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πτώση του μαστού και η ασθενής επιθυμεί μια ανόρθωση μαζί με βελτίωση του όγκου του στήθους, αλλά το μέγεθος του μαστού είναι ανεπαρκές, ενδείκνυται η αυξητική μαστοπηξία με ενθέματα. Εάν η πτώση του στήθους είναι σημαντική, και πρέπει να χρησιμοποιηθούν ενθέματα σιλικόνης για ικανοποιητική αύξηση του όγκου, θα ήταν ίσως ενδεδειγμένο να εκτελεστούν οι δύο διαδικασίες ξεχωριστά, έτσι ώστε πρώτα να πραγματοποιηθεί η μαστοπηξία, ακολουθούμενη από την αυξητική επέμβαση σε μεταγενέστερο στάδιο (τυπικά μετά από 6 μήνες). Σε περιπτώσεις όπου παρατηρείται ελαφριά πτώση, ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι κατά πόσο η αυξητική πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν τη μαστοπηξία ή αντιστρόφως. Η λογική πίσω από την απόφαση για διεξαγωγή της αυξητικής στήθους πριν τη μαστοπηξία είναι ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο «εξάντλησης» της περίσσειας του δέρματος, το οποίο μπορεί να συμβεί εάν πρώτα πραγματοποιηθεί η μαστοπηξία. Σε περιπτώσεις όπου η πτώση του μαστού είναι ελάχιστη, είναι όντως πολύ σύνηθες να ανορθώνεται το στήθος στη φυσιολογική του θέση με τη χρήση ενθεμάτων, το οποίο καθιστά τη χειρουργική μαστοπηξία αχρείαστη.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδή ή σε σχήμα δάκρυ (ανατομικά ενθέματα) και είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και προβολές (χαμηλή, μεσαία, υψηλή και ενισχυμένη). Τα στρογγυλά ενθέματα χρησιμοποιούνται συνήθως για να αυξήσουν την πληρότητα του άνω πόλου του στήθους, ενώ τα ενθέματα ωοειδούς σχήματος ή σε σχήμα δάκρυ είναι σχεδιασμένα για να μιμούνται καλύτερα το φυσικό σχήμα του στήθους με περισσότερη πληρότητα στον κάτω πόλο. Η τοποθέτηση των ενθεμάτων σε σχήμα δάκρυ απαιτεί μια πιο προηγμένη τεχνική εφόσον μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως περιστροφή του ενθέματος και άλλες ανεπιθύμητες αισθητικά επιπλοκές. Επίσης, μια καινοτόμο λύση προσφέρουν τα στρογγυλά ενθέματα με συμπαγή γέλη σιλικόνης (cohesive silicone gel implant) τα οποία διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα και είναι ιδανικά για όσους ασθενείς αναζητούν μεγαλύτερη πληρότητα στο άνω πόλο.


Μια νέα εξέλιξη για τις γυναίκες που αναζητούν την πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση αποτελούν τα Εργονομικά Ενθέματα, τα οποία έρχονται να συνδιάσουν τα πλεονεκτήματα των στρογγυλών ενθεμάτων (γεμάτος άνω πόλος) και των ανατομικών ενθεμάτων (φυσική κλήση στο προφίλ) χωρίς τις πιθανές τους επιπλοκές (περιστροφή των ενθεμάτων με σχήμα δάκρυ). Τα ενθέματα αυτά έχουν μεν μια βασική στρογγυλή μορφή αλλά υιοθετούν αυτόματα το πιο φυσικό σχήμα του δακρύου όταν τοποθετηθούν στο στήθος και όταν ο ασθενής κινείται ή ξαπλώνει. 

Ο Δρ. Χατζηπαναγής εφαρμόζει μια καινοτόμο τεχνική αυξητικής στήθους, τη Νανο-Αυξητική Στήθους® η οποία βασίζεται στη χρήση μοντέρνων ενθεμάτων, καθώς και λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό. Η εξωτερική επιφάνεια που έχουν τα ενθέματα νέας γενιάς, σχεδιασμένα με νανο-τεχνολογία, είναι μοναδική εφόσον η εξελιγμένη νανο-επιφάνειά τους (nano-surface) προάγει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του ενθέματος και του περιβάλλοντος ιστού, επιτρέποντας στο ένθεμα να εναρμονιστεί καλύτερα με την κανονική κίνηση του μαστού. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος δημιουργίας κάψας δηλαδή δημιουργία σκληρού περιβλήματος γύρω από το ένθεμα, μειώνεται σημαντικά. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν παρατηρείται σημαντική πτώση του μαστού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί βιολογικό πλέγμα (Galaflex mesh) το οποίο ενδυναμώνει περαιτέρω τη δομή του κάτω πόλου και υποστηρίζει το ένθεμα ως ένας εσωτερικός στηθόδεσμος (Internal Bra)

3. Ανόρθωση Στήθους μέσω Λιπομεταφοράς

Η αναδιαμόρφωση του στήθους μπορεί να επιτευχθεί και με το συνδιασμό των προαναφερόμενων τεχνικών ανόρθωσης του μαστού, και μεταφοράς λίπους. Το λίπος συνήθως αφαιρείται από την κοιλιά ή τους μηρούς και προετοιμάζεται μέσω μιας ειδικής τεχνικής (φυγοκέντριση), πριν τη μεταμόσχευσή του στο στήθος. Το λίπος μπορεί να συνδιαστεί με αναγεννητικούς παράγοντες από το αίμα, με την τεχνική HYPPP-Fill, η οποία βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση των λιποκυττάρων, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, η αφαίρεση του λίπους μέσω της τεχνικής Κρύο-Λιποαναρρόφηση (Cold-Lipoemulsion) εγγυάται ότι ο λιπώδης ιστός που αφαιρείται είναι ζωτικός και πλούσιος σε βλαστοκύτταρα, οπότε είναι ιδανικός για λιπομεταφορά και για αύξηση του επιθυμητού όγκου του στήθους, χωρίς την ανάγκη ενθεμάτων σιλικόνης.

             

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η ανόρθωση στήθους γίνεται κατά κανόνα υπό γενική νάρκωση και διαρκεί ανά μέσο όρο 3-4 ώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τομή γίνεται περιθηλαία και κάθετα στον κάτω πόλο, αφού η ικανότητα του Δρ. Χατζηπαναγή να αντιμετωπίσει ακόμη και μια πολύ μεγαλή περίσσεια δέρματος με αυτή την προσέγγιση καθιστά αχρείαστη την τομή τύπου άγκυρας (επιπρόσθετη οριζόντια τομή στην υπομάστια πτυχή). Συγκεκριμένα, η τομή τύπου άγκυρας πρέπει να αποφεύγεται όταν αυτό είναι δυνατό, αφού η οριζόντια ουλή που απομένει όχι μόνο κρύβεται δύσκολα, αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο μιας μελλοντικής πτώσης διότι τραυματίζει τους συνδετικούς ιστούς της υπομαστίου πτυχής.

Αφού η χειρουργική διαδικασία εκτελείται στα χέρια του Δρ. Χατζηπαναγή εντελώς ατραυματικά, δε χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις, το οποίο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης. Συνήθως απατείται 1 διανυκτέρευση στο νοσοκομείο, και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι αυτο-απορρροφήσιμα και έτσι δεν αφαιρούνται. Συνιστάται ειδικός στηθόδεσμος για 6 εβδομάδες και αποχή από αθλητικές δραστηριότητες για 4 εβδομάδες.

           

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί προεγχειρητική 3D προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τί να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.

   

3D ΤΗΛΕ-ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ-ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αν σκέφτεστε να κάνετε ανόρθωση στήθους ή ανόρθωση σε συνδιασμό με αυξητική με ενθέματα και θέλετε να δείτε πως θα είναι το στήθος σας μετά την επέμβαση, τώρα σας δίνεται η ευκαιρία, ακόμη και πριν την πρώτη σας συνάντηση με το γιατρό! Ο Δρ. Χατζηπαναγής σας προσφέρει τη δυνατότητα μέσω τρισδιάστατης τηλε-προσομοίωσης να πάρετε μια πρώτη εικόνα του αποτελέσματος, χωρίς κανένα κόστος, κάνοντας κλικ εδώ ή ακολουθόντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Στείλτε μας μέσω email (info@perfect-blue.com) 3 φωτογραφίες του στήθους σας: μπροστινή όψη, αριστερό και δεξί προφίλ με κλίση 45º, καθώς και την απόσταση μεταξύ των θηλών, όπως θα δείτε στο βίντεο. Στείλτε μας, επίσης, το ιδανικό μέγεθος στήθους που θα επιθυμούσατε σε βαθμίδα 1 έως 4 (δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες στο παρακάτω βίντεο), καθώς και οποιεσδήποτε εικόνες μοντέλων που σας αρέσουν.

Βήμα 2: Σας στέλνουμε μια πρόσκληση μέσω email όπου μπορείτε να δείτε την 3D προσομοίωσή σας.

Εάν επιθυμείτε, μπορεί να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό για να συζητήσετε τα αποτελέσματά σας.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής κατέχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της πλαστικής στήθους, έχοντας εξειδικευθεί κοντά στους σπουδαιότερους πλαστικούς χειρουργούς Ευρώπης και Αμερικής, ανάμεσα στους οποίους ο παγκοσμίου φήμης μικροχειρουργός μαστού καθηγητής Milomir Ninkovic και η κορυφαία αισθητικός πλαστικός χειρουργός της Γερμανίας Dr. Constance Neuhann-Lorenz. Ο Δρ. Χατζηπαναγής έχει, επίσης, κερδίσει πολύτιμη εμπειρία στην αισθητική πλαστική στήθους κατά της διάρκεια της εργασίας του ως Fellow (συνεργάτης) στο Akademikliniken της Σουηδίας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα μαστού της Ευρώπης. Μάθετε περισσότερα.