Ανόρθωση στήθους

Νεανικό, Σφριγηλό Στήθος

ΑΥΤΟ-ΑΥΞΗΤΙΚΗ® ΣΤΗΘΟΥΣ

Συμμετρικό Αποτέλεσμα,
Πλούσιο Στήθος

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και το στήθος μας αρχίζει να πέφτει, να χαλαρώνει και να αλλάζει σχήμα χάνοντας τη νεανική του εμφάνιση και σταθερότητα. Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτές τις αλλαγές και μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχολογία μιας γυναίκας κάνοντάς τη να αισθανθεί λιγότερο ελκυστική και σίγουρη για τον εαυτό της. Οι σύγχρονες μέθοδοι ανόρθωσης στήθους, μέσω της χρήσης ενθεμάτων, λιπομεταφοράς ή χρήσης του ίδιου του μαστού ως ‘ένθεμα’ (Αυτο-Αυξητική Στήθους), εγγυώνται γέμισμα του άνω πόλου και ενίσχυση του ντεκολτέ με αποτελέσματα μακράς διάρκειας.

 

Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση ιδανική για όσες γυναίκες θέλουν να αντιστρέψουν τα σημάδια του χρόνου, και τις επιπτώσεις της βαρύτητα, της απώλειας και εναλλαγής βάρους καθώς και τις συνέπειες της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η διαδικασία αυτή βελτιώνει το σχήμα των μαστών κάνοντας «λίφτινγκ» στο δέρμα και τον μαστό. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται και το στήθος μετακινείται και ανορθώνεται, ενώ η θηλή μπορεί να μικρύνει έτσι ώστε να ταιριάζει με τη νέα σας εμφάνιση. Συχνά, οι πελάτες μας επιλέγουν να συνδυάσουν αυτή την επέμβαση με την αυξητική στήθους που δίνει όγκο για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα. Μέσω μιας πλήρους συμβουλευτικής επίσκεψης, ο Δρ. Χατζηπαναγής θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιά είναι καλύτερη λύση για τις ατομικές σας ανάγκες. Ο συνδυασμός αύξησης και ανόρθωσης του μαστού (Αυξητική Μαστοπηξία) είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο τεχνικά απαιτητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Χωρίς προσεκτικό προ-εγχειρητικό σχεδιασμό και τέλεια ενδοεγχειρητική εκτέλεση, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ιδανικά. Αρχικά, θα πρέπει να καθοριστεί εάν οι δύο διαδικασίες μπορούν να συνδυαστούν. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκταση της πτώσης του στήθους. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι αλγόριθμοι που μπορούν να μας βοηθήσουν στη λήψη αυτής της απόφασης, οι οποίοι σε συνδυασμό με την εκτενή εμπειρία του Δρ. Χατζηπαναγή εγγυώνται άριστα αποτελέσματα.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Η αυξητική μαστοπηξία μπορεί να διεξαχθεί με ενθέματα σιλικόνης ή να γίνει χωρίς ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιώντας τον ίδιο τον μαστό ως “ένθεμα” μέσω της σύγχρονης τεχνικής Αυτο-Aυξητική Στήθους (Breast Αuto-Augmentation).

Αυτο-Αυξητική Στήθους χωρίς Ενθέματα

Μέσω της τεχνικής Αυτο-Αυξητικής Στήθους χωρίς ένθεμα μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε και να ανορθώσουμε τον ιστό του κάτω πόλου του μαστού έτσι ώστε να δώσουμε ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα που διαρκεί. Η τεχνική βασίζεται στη χρήση του ίδιου του μαστού ως ένθεμα, όπου με τη δημιουργία μιας μυικής “ζώνης” γίνεται δυνατή η ανόρθωση και στήριξη του κάτω πόλου του μαστού σε μια πιο φυσιολογική και αισθητικά αρμονική θέση. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν παρατηρείται σημαντική πτώση του μαστού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί βιολογικό πλέγμα (Galaflex mesh) το οποίο ενδυναμώνει περαιτέρω και υποστηρίζει τη δομή του κάτω πόλου. Συχνά παρατηρείται ασυμμετρία του στήθους επιπρόσθετα της πτώσης. Μέσω των προαναφερόμενων τεχνικών μπορούμε επίσης να δώσουμε στο στήθος μια συμμετρική και εξισορροπημένη εμφάνιση.

Αυξητική Μαστοπηξία με Ενθέματα

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πτώση του μαστού και η ασθενής επιθυμεί μια ανόρθωση μαζί με βελτίωση του όγκου του στήθους, αλλά το μέγεθος του στήθους είναι ανεπαρκές, ενδείκνυται η αυξητική μαστοπηξία με ενθέματα. Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδή ή σε σχήμα δάκρυ (ανατομικά ενθέματα) και είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και προβολές. Τα στρογγυλά ενθέματα χρησιμοποιούνται συνήθως για να αυξήσουν την πληρότητα του άνω πόλου του στήθους, ενώ τα ενθέματα ωοειδούς σχήματος ή σε σχήμα δάκρυ είναι σχεδιασμένα για να μιμούνται καλύτερα το φυσικό σχήμα του στήθους με περισσότερη πληρότητα στον κάτω πόλο. Η τοποθέτηση των ενθεμάτων σε σχήμα δάκρυ απαιτεί μια πιο προηγμένη τεχνική εφόσον μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως περιστροφή του ενθέματος και άλλες ανεπιθύμητες αισθητικά επιπλοκές. Μια νέα εξέλιξη για τις γυναίκες που αναζητούν την πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση αποτελούν τα Εργονομικά Ενθέματα. Τα ενθέματα αυτά έχουν μεν μια βασική στρογγυλή μορφή αλλά υιοθετούν αυτόματα το πιο φυσικό σχήμα του δακρύου όταν τοποθετηθούν στο στήθος και όταν ο ασθενής κινείται ή ξαπλώνει. Επίσης, μια καινοτομική λύση προσφέρουν τα στρογγυλά ενθέματα με συμπαγή γέλη σιλικόνης (cohesive silicone gel implant) τα οποία διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα και είναι ιδανικά για όσους ασθενείς αναζητούν μεγαλύτερη πληρότητα στο άνω πόλο. Η εξωτερική επιφάνεια που έχουν τα ενθέματα νέας τεχνολογίας, σχεδιασμένα με νανο-τεχνολογία, είναι μοναδική εφόσον η εξελιγμένη νανο-επιφάνειά τους (nano-technology surface) προάγει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του ενθέματος και του περιβάλλοντος ιστού, επιτρέποντας στο ένθεμα να εναρμονιστεί καλύτερα με την κανονική κίνηση του μαστού. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος δημιουργίας κάψας δηλαδή δημιουργία σκληρού περιβλήματος γύρω από το ένθεμα, μειώνεται σημαντικά. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν παρατηρείται σημαντική πτώση του μαστού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί βιολογικό πλέγμα (Galaflex mesh) το οποίο ενδυναμώνει περαιτέρω τη δομή του κάτω πόλου και υποστηρίζει το ένθεμα ως ένας εσωτερικός στηθόδεσμος (internal bra). 

Ανόρθωση Στήθους μέσω λιπομεταφοράς

Η αναδιαμόρφωση του στήθους μπορεί να επιτευχθεί και με το συνδιασμό των προαναφερόμενων τεχνικών λιποαναρρόφησης ή μεταφοράς λίπους. Το λίπος συνήθως αφαιρείται από την κοιλιά ή τους μηρούς και προετοιμάζεται μέσω μιας ειδικής τεχνικής (φυγοκέντριση), πριν τη μεταμόσχευσή του στο στήθος. Το λίπος μπορεί να συνδιαστεί με αναγεννητικούς παράγοντες από το αίμα, με την τεχνική HYPPP-Fill, η οποία βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση των λιποκυττάρων, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, η αφαίρεση του λίπους μέσω της τεχνικής Κρύο-Λιποαναρρόφηση (Cold-Lipoemulsion)εγγυάται ότι ο λιπώδης ιστός που αφαιρείται είναι ζωτικός και πλούσιος σε βλαστοκύτταρα, οπότε είναι ιδανικός για λιπομεταφορά και για αύξηση του επιθυμητού όγκου του στήθους, χωρίς την ανάγκη ενθεμάτων σιλικόνης.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τί να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.

Εάν η πτώση του στήθους είναι σημαντική, θα ήταν ίσως ενδεδειγμένο να εκτελεστούν οι δύο διαδικασίες ξεχωριστά, έτσι ώστε πρώτα να πραγματοποιηθεί η μαστοπηξία, ακολουθούμενη από την αυξητική επέμβαση σε μεταγενέστερο στάδιο. Ένας άλλος σημαντικός ενδοεγχειρητικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι κατά πόσον η αύξηση πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από τη μαστοπηξία ή αντίστροφα. Η λογική πίσω από την απόφαση για διεξαγωγή της αυξητικής στήθους πριν τη μαστοπηξία είναι ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο «εξάντλησης» της περίσσειας του δέρματος, το οποίο μπορεί να συμβεί εάν πρώτα πραγματοποιηθεί η μαστοπηξία.