Κοιλιοπλαστική

Αποκτήστε την εικόνα που επιθυμείτε

Λιπο-Κοιλιοπλαστική

HD-Λιπογλυπτική SLIM-TIGHT®

Το δέρμα μας είναι αρκετά ανθεκτικό, αλλά η έλλειψη άσκησης, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η απώλεια βάρους, μια εγκυμοσύνη, αλλά και η γήρανση μπορούν να αλλάξουν το σώμα μας προς το χειρότερο. Η λιπο-κοιλιοπλαστική δίνει οριστική λύση στη χαλάρωση του κοιλιακού μυϊκού τοιχώματος, καθώς και στην περίσσεια δέρματος και λίπους γύρω από το μεσαίο τμήμα της περιοχής της κοιλιάς. Εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές, όπως η τεχνική High-Superior Tension, μπορούμε να επιτύχουμε εντυπωσιακά και φυσικά αποτελέσματα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΡ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, MD PD PhD

Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Λευκός Σταυρός

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η κοιλιοπλαστική αναδιαμορφώνει και επαναπροσδιορίζει την κοιλιακή χώρα αφαιρώντας την περίσσεια λίπους και δέρματος και σφίγγοντας τους μυς, χαρίζοντάς μας μια πιο επίπεδη κοιλιά. Η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική εκτομή περίσσειας δέρματος και λιπώδους ιστού, καθώς και λιποαναρρόφηση (λιπο-κοιλιοπλαστική). Η κοιλιοπλαστική είναι επίσης μια ιδανική διαδικασία για τις γυναίκες που παρουσιάζουν χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιακή χώρα μετά την εγκυμοσύνη. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να αποτελέσει μέρος μίας ολιστικής διαδικασίας Mommy Makeover, αφού μπορεί να συνδιαστεί με μία αισθητική επέμβαση στήθους ή προσώπου. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση του γιατρού στην κοιλιοπλαστική, η επιστημονική και μεθοδική προσέγγιση που ακολουθεί, καθώς και η ανθρωποκεντρική του φύση αποπνέει σε κάθε ασθενή εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική αποκαθιστά μόνιμα τη σφριγηλότητα του δέρματος και τη μυϊκή χαλάρωση της κοιλιακής χώρας . Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται μια τομή στο ύψος της ηβικής περιοχής (έτσι η ουλή θα κρύβεται από το μαγιό και τα εσώρουχα) μέσω της οποίας μπορούμε να συσφίξουμε τους μύες. Ο Δρ. Χατζηπαναγής εφαρμόζει την προηγμένη τεχνική High-Superior Tension μέσω στοχευμένων ραφών του δέρματος και των κοιλιακών μυών, με την οποία γίνεται δυνατή η αποτελεσματική μείωση της περίσσειας δέρματος, καθώς επίσης και η ενδυνάμωση του τοιχώματος της κοιλιακής χώρας. Όταν υπάρχει σημαντική διάσταση των κοιλιακών μυών, όπως μετά από εγκυμοσύνη, ο γιατρός μπορεί να επιλέξει τη χρήση ενός ενδυναμωτικού βιολογικού πλέγματος (galaflex mesh), το οποίο προκαλεί κολλαγονογέννεση και υποστηρίζει το κοιλιακό τοίχωμα. Οι λιποαποθήκες μπορούν να αφαιρεθούν με λιποαναρρόφηση. Η στοχευμένη λιποαναρρόφηση (3D High-definition Lipoabdominoplasty) στα πλαίσια μιας λιπο-κοιλιοπλαστικής μπορεί να εφαρμοστεί για την τόνωση και την γράμμωση των κοιλιακών μυών δίνοντας ένα πλήρες six pack. Μετά τη σύσφιξη των μυών, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος. Όσες γυναίκες έχουν προηγουμένως γεννήσει με καισαρική τομή έχουν την επιλογή να αφαιρεθεί η τομή κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής ώστε να παραμείνει μόνο μία λεπτή ουλή.

Αναλόγως με την έκταση του προβλήματος, υπάρχουν ποικίλες τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην κοιλιακή χώρα για την αντιμετώπιση της χαλαρότητας των μυών και του δέρματος:

Κλασσική Κοιλιοπλαστική (Traditional Abdominoplasty) – Πλήρης κοιλιοπλαστική (με μεταφορά του ομφαλού) για σύσφιξη των μυών και αφαίρεση περίσσειας δέρματος

Μερική Κοιλιοπλαστική (Mini Abdominoplasty) – Μίνι κοιλιοπλαστική (χωρίς μεταφορά του ομφαλού) για αφαίρεση περίσσειας δέρματος

Λιποκοιλιοπλαστική (3D High-definition Lipoabdominoplasty) – Kοιλιοπλαστική με ταυτόχρονη γράμμωση και τόνωση των μυών

Αντίστροφη Κοιλιοπλαστική (Reverse Abdominoplasty) – Η τομή ξεκινά από το στήθος έως το στομάχι. Η διαδικασία συνδυάζεται συνήθως με τις επεμβάσεις στήθους, όπως μείωση ή ανόρθωση στήθους

Λιπογλυπτική (Liposculpting) – Σμίλευση κοιλιακής χώρας με λιποαναρρόφηση, λέιζερ ή ενέσιμη λιπόλυση

HD ΛΙΠΟ-ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδιαστεί με τη στοχευμένη 3D λιπογλυπτική, η οποία γίνεται δυνατή μέσω της επαναστατικής τεχνολογίας με κύματα υπερήχων, ικανά να  διαλύσουν τον λιπώδη ιστό και να συσφίξουν το δέρμα. Οι τεχνολογίες VASER Lipo και Cold Lipoemulsion ProMelter (Κρύο-Λιπογαλακτοματοποίηση) χρησιμοποιούν μια νέα μεθοδολογία χαμηλής θερμοκρασίας, που βασίζεται στην ενδοδερμική εκπομπή υπερήχων, ελεγχόμενη  κατά διαστήματα ανάλογα με την υφή και τον τύπο του ιστού που υποβάλλεται σε θεραπεία. Η αποτελεσματικότητα της τεχνικής αυτής επιτρέπει την απαλή και ακριβή απομάκρυνση των αποθεμάτων λίπους και ομοιόμορφη σύσφιξη του δέρματος, χωρίς να καταστρέφουνται τα αιμοφόρα αγγεία και ο δερματικός ιστός. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατή η ακριβής λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική της κοιλιακής περιοχής (six-pack) με μείωση της χαλάρωσης, χωρίς πόνο ή σημαντικό χρόνο ανάρρωσης.

ΣΜΙΛΕΥΣΗ ΜΕ BODYTITE & RENUVION J-PLASMA

Το BodyTite και το Renuvion είναι ημι-επεμβατικές διαδικασίες σύσφίξης του δέρματος, οι οποίες δημιουργούν νεανικά, λεία και λαμπερά αποτελέσματα. Το BodyTite και το Renuvion μπορούν επίσης να συνδυαστούν τέλεια με τη λιποαναρρόφηση, ως μέρος του πρωτοκόλλου λιπογλυπτικής SLIM-TIGHT, για συστολή του δέρματος μετά την αφαίρεση λίπους. Καθώς αφαιρούμε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει. Ο Δρ.Χατζηπαναγής εφαρμόζει τη μέθοδο BodyTite και Renuvion, οι οποίες χρησιμοποιούν ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) και J-Plasma Ηλίου για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματος, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνουν τις ανεπιθύμητες εναποθέσεις λίπους και μειώνουν την εμφάνιση της χαλάρωσης με στοχευμένο τρόπο.

Οφέλη των θεραπειών BODYTITE & RENUVION:
-Ανύψωση και σύσφιξη της χαλάρωσης του δέρματος
-Μείωση του επίμονου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς
-Μείωση της εμφάνισης χαλάρωσης του δέρματος, των ραγάδων και ανομοιομορφιών
-Βελτίωση του μυϊκού σχηματισμού

Mommy Makeover

Μετά από μια ή περισσότερες εγκυμοσύνες, πέρα από τη χαλάρωση της κοιλιακής χώρας και τη διάσταση των κοιλιακών μυών, μπορεί να παρατηρηθεί και μια πτώση των μαστών μαζί με συμαντική μείωση όγκου στον άνω πόλο του στήθους. Μια κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδιαστεί με μια χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης μαστών για αποκατάσταση του φυσικού σχχήματος του στήθους ενώ αν το επιθυμεί η ασθενής μπορεί να γίνει και μια αυξητική μαστών μέσω ενθεμάτων ή λιπομεταφοράς. Μάθετε περισσότερα.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια διαδικασία απώλειας βάρους, και εφαρμόζεται σε ασθενείς που βρίσκονται κοντά στο ιδανικό βάρος τους, είναι υγιείς και δραστήριοι. Ο Δρ. Χατζηπαναγής εξετάζει πάντα προσεκτικά όλες αυτές τις παραμέτρους για να βεβαιωθεί ότι βρίσκεστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η περιοχή της κοιλιακής χώρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή με την αυξομείωση βάρους δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι, καθώς γερνάμε, το σχήμα και το μέγεθος της κοιλιάς μας αλλάζουν. Όταν η δίαιτα και η άσκηση δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, χειρουργικές επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική ή η λιποκοιλιοπλαστική μπορούν να αποδειχθούν κατάλληλες ως επιλογές, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής είναι καλός υποψήφιος για την επέμβαση αυτή.

Συστήνουμε σε όλους τους ασθενείς μας πριν προβούν σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση ή ακόμη και μη επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, των ραγάδων ή της μυϊκής χαλάρωσης, να δοκιμάσουν πρώτα να αλλάξουν τη διατροφή τους και να εξασκηθούν. Πολύ σημαντική προϋπόθεση για την εκτέλεση μίας επεμβατικής διαδικασίας κοιλιοπλαστικής είναι και η συνεπής αποχή από το κάπνισμα, καθώς αυτό δυσκολεύει την επούλωση και την ανάρρωση.

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τί να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της κοιλιοπλαστικής, έχοντας εξειδικευθεί κοντά στους σπουδαιότερους πλαστικούς χειρουργούς Ευρώπης και Αμερικής, ανάμεσα στους οποίους και η κορυφαία πλαστικός χειρουργός της Γερμανίας, Dr. Constance Neuhann-Lorenz και ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος πλαστικός χειρουργός Jean-Francois Pascal. Μάθετε περισσότερα. 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ