Ωτοπλαστική

Ομοιόμορφο, Ιδανικό Αποτέλεσμα

Ωτοπλαστική

Άψογα Δομημένα & Συμμετρικά Αυτιά, Μόνιμα Αποτελέσματα

Η ωτοπλαστική, ή αλλιώς η αναδιαμόρφωση του αυτιού, συνήθως εκτελείται σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω, καθώς και σε ενήλικες. Η δυσμορφία των αυτιών μπορεί να οφείλεται σε γενετικό ελάττωμα στη δομή του αυτιού, αλλά επίσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού. Η σύγχρονη ωτοπλαστική εκτελείται από τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Χατζηπαναγή με ακρίβεια, και στοχεύει στη μόνιμη αποκατάσταση του σχήματος του αυτιού, με προτεραιότητα πάντα τα φυσικά και συμμετρικά αποτελέσματα με μακρά διάρκεια ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΡ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, MD PD PhD

Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Λευκός Σταυρός

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τα πεταχτά αυτιά είναι αποτέλεσμα είτε του υποσχηματισμού/απουσίας της ανθέλικας του πτερυγίου του αυτιού, ή της παρουσίας υπερτροφικής κόγχης, είτε ενός συνδιασμού των δύο προβλημάτων. Επίσης, μπορεί να υπάρχει μια δυσμορφία ή παραμόρφωση του χόνδρου της κόγχης ή της έλικας/ανθέλικας χωρίς όμως να επηρεάζεται η γωνία μεταξύ των δύο δομών. Η διαδικασία πραγματοποιείται με ακρίβεια ώστε να αποκατασταθεί η φυσιολογική ανατομία και να επιτευχθεί μια φυσική εμφάνιση με συμμετρία μεταξύ των αυτιών και του υπόλοιπου κεφαλιού. Αυτό μπορεί να έχει θετικά οφέλη για την εμφάνιση του ασθενούς, καθώς η προσοχή δεν εστιάζεται πλέον στο αυτί, αλλά στο υπόλοιπο πρόσωπο, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθηση, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην νεαρή ηλικία. Η ωτοπλαστική εκτελείται μέσω μια μικρής τομής πίσω από το αυτί, έτσι ώστε η τελική ουλή να μένει καλά κρυμμένη. Το σχήμα του αυτιού αναδιαμορφώνεται με ειδικές τεχνικές, φέρνοντάς το πιο κοντά στο κεφάλι, ενώ πάντα λαμβάνεται υπόψη το σχήμα του προσώπου και τα ιδιαίτερα γυναικεία ή ανδρικά χαρακτηριστικά. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση του γιατρού πάνω στην ωτοπλαστική, η επιστημονική και μεθοδική προσέγγιση που ακολουθεί, καθώς και η ανθρωποκεντρική του φύση αποπνέει σε κάθε ασθενή εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.


Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές, ο Δρ. Χατζηπαναγής επιδιώκει πάντα αρμονικά και φυσικά αποτελέσματα, με μακρά διάρκεια ζωής. Η ωτοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας του αυτιού, συγκεκριμένα του σχήματος της ανθέλικας του πτερυγίου του αυτιού, της γωνίας μεταξύ έλικας και ανθέλικας, καθώς και της απόστασης του αυτιού από την κεφαλή (από την κορυφή της έλικας 10-12mm, από το μέσο του αυτιού 16-18mm και από το λοβίο 20-22mm), το οποίο καθορίζεται κυρίως από το μέγεθος της κόγχης, ώστε η επιφάνεια του πτερυγίου του αυτιού να σχηματίζει μια γωνία με την κεφαλή περίπου 21-30°. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών ραφών με μόνιμα ράμματα (Mustardé sutures), καθώς και την αφαίρεση χόνδρου από την κόγχη (Cartilage-cutting technique). Η χρήση μόνιμων ραμμάτων, καθώς και η αφαίρεση χόνδρου είναι απαραίτητα για την εγγύηση του αποτελέσματος, αφού σε περιπτώσεις όπου δε γίνεται αυτό είναι πιθανόν να υπάρξει επαναφορά του προβλήματος λόγω του γεγονότος ότι ο χόνδρος διαθέτει μνήμη (cartilage memory). Εξίσου σημαντικό είναι να αποφεύγεται η υπερβολική σύγκλιση του αυτιού ώστε να μη φαίνεται κολλημένο το αυτί επάνω στην κεφαλή.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η ωτοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και ανώδυνα με τοπική αναισθησία και μέθη. Δεν απαιτείται αφαίρεση ραμμάτων μετά από μια επέμβαση ωτοπλαστικής αφού είναι απορροφήσιμα. Ο Δρ. Χατζηπαναγής εφαρμόζει μια ατραυματική τεχνική ωτοπλαστικής το οποίο εγγυάται μειωμένο οίδημα και μώλωπες μετεγχειρητικά. Συνιστάται η εφαρμογή ειδικού συμπιεστικού κορσέ για διάρκεια 7-10 ημερών και αποχή από αθλητικές δραστηριότητες για 4 εβδομάδες.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η ωτοπλαστική είναι μια λεπτεπίλεπτη χειρουργική διαδικασία ακρίβειας και λεπτομέρειας. Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να επιτευχθεί αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από την κλινική φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τί να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της ωτοπλαστικής, έχοντας εξειδικευθεί κοντά στους σπουδαιότερους πλαστικούς χειρουργούς Ευρώπης και Αμερικής, ανάμεσα στους οποίους και η κορυφαία πλαστικός χειρουργός της Γερμανίας, Dr. Constance Neuhann-Lorenz. Μάθετε περισσότερα.