Λιποαναρρόφηση

Βελτιώστε & Αναδείξτε την πιο όμορφη εκδοχή σας

HD – Λιπογλυπτική ProΜelter®

Λατρέψτε το σώμα σας

Η λιποαναρρόφηση ως μια διαδικασία βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος, αφαιρεί επίμονα αποθέματα λίπους που αντιστέκονται στη δίαιτα και την άσκηση. Μπορεί να συνδιαστεί με μία High-Definition (HD) Λιπογλυπτική για σχηματισμό και σμίλευση συγκεκριμένων περιοχών, όπως είναι η κοιλιά και η μέση, οι μηροί και οι γλουτοί, ο λαιμός, τα μπράτσα και το εσωτερικό των γονάτων.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΡ. ΕΚΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ, MD PD PhD

Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής Λευκός Σταυρός

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

3D ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΛΙΑΣ, ΜΗΡΩΝ & ΓΛΟΥΤΩΝ

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η λιποαναρρόφηση στοχεύει στη μόνιμη αφαίρεση λιποκυττάρων σε περιοχές του σώματος όπου υπάρχουν επίμονα αποθέματα λίπους, τα οποία αντιστέκονται σε μια υγιεινή διατροφή και άσκηση. Αφού συμφωνηθεί με τον γιατρό η συγκεκριμένη περιοχή που θα γίνει λιποαναρρόφηση, γίνεται ένας λεπτομερής τοπογραφικός σχεδιασμός της περιοχής, έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί μια ικανοποιητική μείωση του όγκου του λιπώδους ιστού, καθώς και μια σμύλευση της περιοχής. Με άλλα λόγια γίνεται μια λιπογλυπτική του σώματος σε συνδιασμό με λιποαναρρόφηση. Η λιπογλυπτική αποφέρει όμορφα αποτελέσματα σε αισθητικά ευαίσθητες περιοχές σε άνδρες και γυναίκες όπως η κοιλιά (six-pack), οι μηροί και οι γλουτοί. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση του γιατρού πάνω στην αυξητική στήθους, η επιστημονική και μεθοδική προσέγγιση που ακολουθεί, καθώς και η ανθρωποκεντρική του φύση αποπνέει σε κάθε ασθενή εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

HD-ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ PROMELTER®

Η τεχνολογία Cold Lipoemulsion ProMelter είναι η μόνη ικανή τεχνική λιποαναρρόφησης που αλλάζει συνεχώς τη συχνότητα του κυμάτων υπερήχων ανάλογα με τη συνοχή του επεξεργασμένου ιστού. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό επιτρέπει τη λιποδιάλυση χωρίς να θερμαίνει το λίπος, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εσωτερικού εγκάυματος και τη διατήρηση της ανατομικών δομών.

– Δε βλάπτει το δερματικό ιστό

– Μειώνει την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση δέρματος

– Ο τραυματισμός του ιστού και ο σχηματισμός μώλωπων ελαχιστοποιείται και συχνά δεν υπάρχει

– Δεν απαιτούνται τομές μεγαλύτερες από 2 mm

– Η επέμβαση  μπορεί να γίνει υπό τοπική νάρκωση ή μέθη

– Η ανάρρωση μετά τη θεραπεία είναι πολύ γρήγορη

– Ο λιπώδης ιστός που αφαιρείται είναι ζωτικός και πλούσιος σε βλαστοκύτταρα, οπότε είναι ιδανικός για λιπομεταφορά και για αύξηση του όγκου μαλακού ιστού προσώπου, γλουτών, στήθους

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Μέσω της στοχευμένης αφαίρεσης μεμονωμένων αποθηκών πάχους, ο Δρ. Χατζηπαναγής δημιουργεί μια ομοιόμορφη, κομψή και πιο αδύνατη σιλουέτα. Η στοχευμένη ΗD Λιπογλυπτική (High-Definition Liposculpture) γίνεται δυνατή μέσω της επαναστατικής τεχνολογίας με κύματα υπερήχων, ικανά να  διαλύσουν τον λιπώδη ιστό και να συσφίξουν το δέρμα.  Η τεχνολογία Cold Lipoemulsion ProMelter (Κρύο-Λιπογαλακτοματοποίηση) χρησιμοποιεί μια νέα μεθοδολογία χαμηλής θερμοκρασίας, που βασίζεται στην ενδοδερμική εκπομπή υπερήχων, ελεγχόμενη  κατά διαστήματα ανάλογα με την υφή και τον τύπο του ιστού που υποβάλλεται σε θεραπεία. Η αποτελεσματικότητα της τεχνικής αυτής επιτρέπει την απαλή και ακριβή απομάκρυνση των αποθεμάτων λίπους και ομοιόμορφη σύσφιξη του δέρματος, χωρίς να καταστρέφουνται τα αιμοφόρα αγγεία και ο δερματικός ιστός. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατή η ακριβής λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική της κοιλιακής περιοχής (six-pack), των μηρών και των γλουτών (Αυξητική Γλουτών με Λιπομεταφορά-Brazilian Butt Lift), με μείωση της κυταρρίτιδας, υπό τοπική νάρκωση χωρίς πόνο ή σημαντικό χρόνο ανάρρωσης.

ΣΜΙΛΕΥΣΗ ΜΕ BODYTITE & RENUVION J-PLASMA

Το BodyTite και το Renuvion είναι ημι-επεμβατικές διαδικασίες σύσφίξης του δέρματος, οι οποίες δημιουργούν νεανικά, λεία και λαμπερά αποτελέσματα. Το BodyTite και το Renuvion μπορούν επίσης να συνδυαστούν τέλεια με τη λιποαναρρόφηση, ως μέρος του πρωτοκόλλου λιπογλυπτικής SLIM-TIGHT, για συστολή του δέρματος μετά την αφαίρεση λίπους. Καθώς αφαιρούμε λίπος από το στήθος, το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει. Ο Δρ.Χατζηπαναγής εφαρμόζει τη μέθοδο BodyTite και Renuvion, οι οποίες χρησιμοποιούν ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) και J-Plasma Ηλίου για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματος, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνουν τις ανεπιθύμητες εναποθέσεις λίπους και μειώνουν την εμφάνιση της χαλάρωσης με στοχευμένο τρόπο.

Οφέλη των θεραπειών BODYTITE & RENUVION:
-Ανύψωση και σύσφιξη της χαλάρωσης του δέρματος
-Μείωση του επίμονου λίπους στο στήθος
-Μείωση της εμφάνισης χαλάρωσης του δέρματος, των ραγάδων και των βαθουλωμάτων – ανομοιομορφιών
-Βελτίωση του μυϊκού σχηματισμού

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ – BRAZILIAN BUTT LIFT

Η αυξητική γλουτών μπορεί να ενισχύσει τις φυσικές καμπύλες για όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με το σχήμα των γλουτών τους, αλλά και να προσθέσει όγκο σε μικρούς ή επίπεδους γλουτούς ανορθώνοντάς τους με τη μέθοδο της λιποέγχισης, της μεταφοράς, δηλαδή, λίπους στο γλουτό από άλλα μέρη του σώματος από όπου περισσεύει, όπως η κοιλιά, η μέση, η πλάτη, και οι μηροί. Πριν επανεμφυτευθεί το λίπος σε στοχευμένες περιοχές των γλουτών επεξεργάζεται. Καθώς ανήκει στον ίδιο ασθενή, ελαχιστοποιείται το ρίσκο μόλυνσης, αλλεργικής αντίδρασης και απόρριψης. Η τεχνική μεταφοράς λίπους από άλλα μέρη του σώματος όπου το λίπος πλεονάζει (Brazilian Butt Lift) αποτελεί και την ιδιαίτερη προτίμηση του Δρ. Χατζηπαναγή αφού επιτυγχάνει φυσικά αποτελέσματα μακράς διάρκειας μέσω της χρήσης αυτόλογου ιστού (λίπους) σε αντίθεση με την αυξητική γλουτών μέσω ενθεμάτων, τα οποία συνοδεύονται συχνά από επιπλοκές όπως μόλυνση και ρήξη. Ο Δρ. Χατζηπαναγής εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες μεθόδους λήψης και προετοιμασίας του λίπους (Coleman technique), καθώς επίσης και μεταμόσχευσής του στους γλουτούς με τη χρήση ειδικών ατραυματικών κάνουλων. Μέσω της στοχευμένης αφαίρεσης μεμονωμένων αποθηκών πάχους, ο Δρ. Χατζηπαναγής δημιουργεί μια ομοιόμορφη και πιο αδύνατη σιλουέτα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σχηματισμό μιας κομψής μέσης και στη δημιουργία καλλίγραμμων καμπυλών στους εξωτερικούς μηρούς και γλουτούς. Μάθετε περισσότερα. 

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική είναι χειρουργικές διαδικασίες οι οποίες εκτελούνται συνήθως σε γενική νάρκωση ή σε μέθη, ιδίως όταν στοχεύουμε πιο μικρές περιοχές. Η επέμβαση συνήθως διαρκεί 1-3 ώρες, ενώ δεν απαιτείται κατά κανόνα παραμονή στο νοσοκομείο. Μετά την έγχυση ειδικού υγρού, το λίπος αφαιρείται με ατραυματικές κάνουλες οι οποίες εισάγονται στο σώμα μέσω πολύ μικρών οπών (1-2mm). Έτσι, οι ουλές που αφήνουν οι τομές αυτές είναι μη ορατές. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα, ενώ δεν χρησιμοποιούνται παροχετέυσεις (σωληνάκια). Λόγω του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης το λίπος γαλακτοματοποιείται με τη βοήθεια υπερήχων (ProMelter), η αφαίρεση του λιπώδους ιστού γίνεται εντελώς ατραυματικά και έτσι η μετεγχειρητική ανάρρωση είναι πιο γρήγορη. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνιστάται στον ασθενής να φοράει ένα ειδικό συμπιεστικό κορσέ για 4-6 εβδομάδες και να αποφεύγει έντονες αθλητικές δραστηριότητες και ανασήκωση βάρους για 4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης και της λιπογλυπτικής γίνεται εμφανές μετά την πάροδο 3 μηνών, αφού το κύριο οίδημα έχει υποχωρήσει. Το αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται στους επόμενους 6-12 μήνες όπου επέρχεται και μια συστολή του δερματικού ιστού, το οποίο μειώνει την εμφάνιση οποιασδήποτε χαλάρωσης.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Δεδομένου ότι σκοπός της λιποαναρρόφησης δεν είναι μόνο η αφαίρεση του επίμονου λίπους αλλά και η διαμόρφωση ενός ομοιόμορφου κορμιού, η διαδικασία απαιτεί το συνδιασμό ικανότητας αλλά και καλλιτεχνίας. Ο Δρ. Χατζηπαναγής εστιάζει στην ολοκληρωμένη αξιολόγηση του καθενός ασθενή μεμονωμένα. Εξετάζοντας τη συνολική εικόνα του σώματος και τη δομή του, κι όχι μόνο μεμονωμένες περιοχές, ο γιατρός διαμορφώνει εκ νέου το σώμα, αφαιρώντας με ακρίβεια την ποσότητα λίπους που είναι απαραίτητη για ένα ισσορροπημένο αποτέλεσμα. Εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές λιποαναρρόφησης, ο Δρ. Χατζηπαναγής επιτυγχάνει σμίλευση και σύσφιξη του σώματος για ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους, ούτε αντιμετώπισης της μεγάλης χαλάρωσης και περίσσιας δέρματος. Αντιθέτως, η διαδικασία στοχεύει στην αναδιαμόρφωση και σμίλευση συγκεκριμένων πειροχών του σώματος, ιδίως όπου υπάρχουν σημαντικά αποθέματα επίμονου λίπους. Οι ιδανικοί υποψήφιοι για αυτή τη θεραπεία είναι γυναίκες και άνδρες που είναι υγιείς και κοντά στο ιδανικό τους βάρος. Βοηθάει, επίσης, ο ασθενής να γυμνάζεται έτσι ώστε να έχει αρκετή μυική μάζα και καλή ελαστικότητα δέρματος. Ο Δρ. Xατζηπαναγής, εξετάζει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους για να είναι βέβαιος ότι είστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν τη χειρουργική διαδικασία.

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί 3D προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τί να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής κατέχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής, έχοντας εξειδικευθεί κοντά στους σπουδαιότερους πλαστικούς χειρουργούς Ευρώπης και Αμερικής, ανάμεσα στους οποίους και ο διάσημος Γάλλος πλαστικός χειρουργός Jean-Francois Pascal. Μάθετε περισσότερα.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ