Αυξητική στήθους

Προηγμένες & Εξατομικευμένες Μέθοδοι

ΝΑΝΟ-ΑΥΞΗΤΙΚΗ® ΣΤΗΘΟΥΣ

Ντεκολτέ που Εντυπωσιάζει

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως και γίνεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων ή τη μέθοδο της λιπομεταφοράς από άλλο σημείο του σώματος του ασθενή. Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στο να τονίσει ή και να φέρει ισορροπία στο μέγεθος των μαστών ή και στο να αλλάξει το περίγραμμα του στήθους. Η Νάνο-Αυξητική® είναι μια νέα προσέγγιση στην αυξητική στήθους, η οποία χρησιμοποιεί ενθέματα σχεδιασμένα με νανοτεχνολογία καθώς και λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό, με την οποία πετύχουμε φυσικά και αρμονικά αποτελέσματα με ασφάλεια και σιγουριά.

 

Η τεχνική ικανότητα και εξαίσια αισθητική του Δρ. Χατζηπαναγή αποτελεί εγγύηση για όσους αναζητούν ένα συμμετρικό και φυσικό αποτέλεσμα. Πριν κάθε επέμβαση, ο γιατρός σε συνεργασία με την ασθενή προσδιορίζουν τον τύπο και μέγεθος του ενθέματος, καθώς και την ακριβή τοποθέτηση της τομής (περιθηλιαία ή υπομάστια), παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν με την επέμβαση, οι ασθενείς είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με όλες τις διαθέσιμες προς αυτούς επιλογές από τον Δρ. Χατζηπαναγή, ο οποίος εξασφαλίζει οι αποφάσεις των ασθενών του να είναι βασισμένες σε από κοινού συμφωνημένους στόχους. Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής επίσκεψης, ο γιατρός περιγράφει ενδελεχώς τη διαδικασία έτσι ώστε να γίνει κατανοητή και απαντά σε όλες τις απορίες των ασθενών του σχετικά με αυτή. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση του γιατρού πάνω στην αυξητική στήθους, καθώς και η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση αποπνέει σε κάθε ασθενή εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Δρ. Χατζηπαναγής εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές για να πετύχει ένα φυσικό και συμμετρικό αποτέλεσμα. Η Νάνο-Αυξητική είναι μια καινοτόμος τεχνική αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης τελευταίας γενιάς, σχεδιασμένα με νανοτεχνολογία, σε συνδυασμό με τον λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό που απαιτείται για την ακριβή τοποθέτηση τους στον θώρακα της ασθενούς. Η Νάνο-Aυξητική με μικρή τομή γίνεται πραγματικότητα στα χέρια του Δρ. Χατζηπαναγή χωρίς πόνο (pain-free breast augmentation), ενώ το ένθεμα τοποθετείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά της ασθενούς. Συγκεκριμένα, το ένθεμα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζων θωρακικό μυ ή και με συνδυασμό των δύο θέσεων μέσω της τεχνικής του διπλού επιπέδου. Η τεχνική διπλού επιπέδου (dual-plane technique) προσφέρει λύσεις σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντική πτώση του μαστού, δίνοντας ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Στόχος του Δρ. Χατζηπαναγή είναι να δημιουργεί μια φυσικά ενισχυμένη εμφάνιση και ελκυστικό σχήμα στήθους, αντί απλά να εστιάζει στο μέγεθος του στήθους ή στον όγκο του ενθέματος. Το μέγεθος του ενθέματος είναι η τελευταία παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη κατά τον προγραμματισμό της επεμβατικής διαδικασίας. Πρωτεύοντα ρόλο κατέχουν το πλάτος του ενθέματος, το ύψος και η προβολή του, και μόνο κατόπιν της αξιολόγησής αυτών των παραμέτρων λαμβάνεται υπόψη και ο όγκος. Η ακριβής επιλογή του μεγέθους του ενθέματος και η τοπογραφική του τοποθέτηση στο θωρακικό τοίχωμα μέσω προσεκτικού προεγχειρητικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει πολλαπλές μετρήσεις της ανατομίας του θώρακα του ασθενούς και 3D προ-χειρουργική προσομοίωση. Αυτά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, δηλαδή ένα ενισχυμένο στήθος με απαλή κλίση (σε σχήμα δάκρυ), που προσομοιάζει το εναρμονισμένο φυσικό στήθος. Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος είναι σημαντική για την αποφυγή επιπλοκών, όπως η διπλή φούσκα (double bubble) και η συμμαστία (‘’kissing implants’’). Φυσικά, το πληρέστερο, πιο εμφανές προφίλ εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ ασθενών όσο όμως η ανατομία του ίδιου του στήθους και τα χαρακτηριστικά των μαλακών ιστών του μαστού μπορούν να το υποστηρίξουν. 

ΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδή ή σε σχήμα δάκρυ (ανατομικά ενθέματα) και είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και προβολές. Τα στρογγυλά ενθέματα χρησιμοποιούνται συνήθως για να αυξήσουν την πληρότητα του άνω πόλου του στήθους, ενώ τα ενθέματα ωοειδούς σχήματος ή σε σχήμα δάκρυ είναι σχεδιασμένα για να μιμούνται καλύτερα το φυσικό σχήμα του στήθους με περισσότερη πληρότητα στον κάτω πόλο. Η τοποθέτηση των ενθεμάτων σε σχήμα δάκρυ απαιτεί μια πιο προηγμένη τεχνική εφόσον μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως περιστροφή του ενθέματος και άλλες ανεπιθύμητες αισθητικά επιπλοκές. Μια νέα εξέλιξη για τις γυναίκες που αναζητούν την πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση αποτελούν τα Εργονομικά Ενθέματα. Τα ενθέματα αυτά έχουν μεν μια βασική στρογγυλή μορφή αλλά υιοθετούν αυτόματα το πιο φυσικό σχήμα του δακρύου όταν τοποθετηθούν στο στήθος και όταν ο ασθενής κινείται ή είναι όρθιος. Επίσης, μια καινοτομική λύση προσφέρουν τα εργονομικά ενθέματα με συμπαγή γέλη σιλικόνης (cohesive silicone gel implant) τα οποία διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα και είναι ιδανικά για όσους ασθενείς αναζητούν μεγαλύτερη πληρότητα στο άνω πόλο, χωρίς τον κίνδυνο περιστροφής του ενθέματος. Η εξωτερική επιφάνεια των ενθεμάτων νέας  γενιάς, σχεδιασμένα με νανο-τεχνολογία, είναι μοναδική εφόσον η εξελιγμένη νάνο-επιφάνειά τους (nano-technology surface) προάγει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του ενθέματος και του περιβάλλοντος ιστού, επιτρέποντας στο ένθεμα να εναρμονιστεί καλύτερα με την κανονική κίνηση του μαστού. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος δημιουργίας χοντρής κάψας δηλαδή δημιουργία σκληρού περιβλήματος γύρω από το ένθεμα, μειώνεται σημαντικά. Αυτό συνεπάγεται λιγότερο πόνο για την ασθενή, καθώς και μειωμένο κίνδυνο αλλοίωσης του σχήματος του ενθέματος με την πάροδο του χρόνου.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ

Η αυξητική στήθους μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης με μεταφορά λίπους. Το λίπους συνήθως αφαιρείται από την κοιλιά ή τους μηρούς και προετοιμάζεται μέσω μιας ειδικής τεχνικής (φυγοκέντριση), πριν τη μεταμόσχευσή του στο στήθος. Το λίπος μπορεί να συνδιαστεί με αναγεννητικούς παράγοντες από το αίμα, με την τεχνική HYPPP-Fill, η οποία βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση των λιποκυττάρων, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, η αφαίρεση του λίπους μέσω της τεχνικής Κρύο-Λιποαναρρόφηση (Cold-Lipoemulsion) εγγυάται ότι ο λιπώδης ιστός που αφαιρείται είναι ζωτικός και πλούσιος σε βλαστοκύτταρα, οπότε είναι ιδανικός για λιπομεταφορά και για αύξηση του επιθυμητού όγκου του στήθους, χωρίς την ανάγκη ενθεμάτων σιλικόνης.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η φιλοσοφία του Δρ. Χατζηπαναγή στηρίζεται στις εξατομικευμένες λύσεις. Ο Δρ. Χατζηπαναγής προσεγγίζει κάθε ασθενή ανάλογα με την προσωπική κατάσταση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει λύσεις οι οποίες έχουν μελετηθεί και προσαρμοστεί αποκλειστικά στον καθένα ασθενή ξεχωριστά. Για να το πετύχει αυτό, ο Δρ. Χατζηπαναγής, ακολουθεί πιστά πριν κάθε επέμβαση μια ολοκληρωμένη σειρά διαδικασιών ξεκινώντας από τη φωτογράφιση στοχευμένων περιοχών και τη λήψη λεπτομερών μετρήσεων. Οι μετρήσεις των διαστάσεων του θώρακα είναι καθοριστικές για την επέμβαση αυξητικής στήθους εφόσον ουσιαστικά καθορίζουν τις διαστάσεις (πλάτος, ύψος, προβολή) του ενθέματος. Μέσω των μετρήσεων αυτών και σε ανοικτό διάλογο με την ασθενή, ο Δρ. Χατζηπαναγής, προτείνει τον κατάλληλο όγκο ενθέματος. Στη συνέχεια, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πραγματοποιεί 3D προ-εγχειρητική προσομοίωση, ένα αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, διαμέσου της οποίας ο ασθενής αποκτά μια ξεκάθαρη εικόνα του τι να περιμένει μετά τη διαδικασία. Αφότου ολοκληρωθεί ο προ-εγχειρητικός σχεδιασμός εκτελείται επιμελώς και με ακρίβεια στο χειρουργείο. Η σημασία στη λεπτομέρεια και το απαράμιλλο καλλιτεχνικό μάτι του Δρ. Χατζηπαναγή εξασφαλίζουν το φυσικότερο εφικτό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν ουλές.